Sök


Hem

BETALA DIN PARKERING MED MOBILENBetala din parkering med mobilen

 

På många av Q-Parks parkeringar kan du betala enkelt och snabbt med hjälp din mobiltelefon. Tillsammans med utvalda leverantörer erbjuder vi olika typer av mobilbetalning. De två betaltjänster som är vanligast förekommande på våra parkeringar är SEQR från Seamless och SMS Park från Inteleon.

 

Vi på Q-Park arbetar ständigt med att utveckla betalsystem för att göra parkeringsupplevelsen så enkel och bekväm som möjligt för våra kunder. De betaltjänster som vi erbjuder via mobiltelefonen idag har vi valt för att de är enkla att använda och inte innebär några extra kostnader för dig som är kund. Nedan kan du läsa mer om SEQR och SMS Park och lära dig mer om hur betaltjänsterna fungerar.

 
BETALA MED SEQR

 

I samarbete med Seamless kan Q-Park erbjuda våra kunder ett enkelt och bekvämt sätt att betala för sin parkering - direkt med mobiltelefonen. Seamless betallösning heter SEQR och är en app som utöver möjligheten att betala med mobilen, samlar flera smarta funktioner i en.

 

Möjligheten att kunna betala för parkeringen med SEQR, innebär många fördelar för dig som kund. 

 

  • Du kan beställa en påminnelse via SMS när parkeringstiden håller på att löpa ut (mot en kostnad på 1 kr per SMS)
  • Förlänga din parkeringstid utan att uppsöka automaten (om du valt SMS-påminnelse vid köpet) 
  • Du slipper placera en biljett i vindrutan. 

 

Dessutom är SEQR ett säkrare betalmedel än kortbetalning och det medför inga extra kostnader. Läs mer om SEQR på www.seqr.se.


 

Hur betalar jag för min parkering med SEQR?

 

Om du inte redan har appen SEQR rekommenderar vi att laddar hem den och kommer igång hemifrån så att du slipper göra detta på parkeringen. Så här gör du:

 

1. Ladda ner SEQR till din smartphone via Appstore, Google Play eller genom att sms:a SEQR till 71550. Sedan kan du välja mellan att koppla ditt bankkonto eller skapa ett fakturakonto.

 

För att skapa ett fakturakonto direkt i appen, anger du mobilnummer och personnummer. 

Om du är privatperson kommer du igång direkt. Företagskunder får ett brev hem till användarens bokföringsadress för att säkerställa identiteten. Därefter kommer du enkelt igång genom att följa instruktionen. För att ansluta till bankkonto behöver du ditt kontonummer och mobilt BankID.

 

2. Scanna QR koden vid p-automaten i anslutning till parkeringen.

 

3. Välj vilket av dina fordon du vill parkera.

 

4. Välj hur länge du vill parkera. Om så önskas kan du få en sms-påminnelse 15 minuter innan tiden går ut med en förfrågan om du vill förlänga parkeringstiden. Behöver du mer tid väljer du det på plats utan att behöva lämna butiken/restaurangen.

 

5. Godkänn med din PIN-kod. 


För mer information, klicka här.

 Kan jag betala för mer än parkering med SEQR?

 

Utöver det att du kan betala med SEQR på flera av Q-Parks parkeringar så kan du även använda SEQR på bland andra Hemköp, Willys, Tempo, McDonald’s, Ur&Penn, Dormy, Webhallen, MyWay och Apoteksgruppen. 

På SEQRs webbplats finner du en fullständig lista över köpställen.

 

Läs gärna mer om SEQR och Seamless.


 

 


 

BETALA MED SMS PARKPå en del av Q-Parks parkeringar kan du nu betala din parkering med betaltjänsten ”SMS Park”. Du betalar då med din mobiltelefon via SMS eller SMS Parks app. Med denna tjänst betalar du alltid bara för den tid som du faktiskt parkerar. Om ditt ärende skulle dra ut på tiden behöver du inte stressa eller oroa dig för kontrollavgifter eftersom du först avslutar din parkering när du är tillbaka i bilen igen. Företaget som levererar betaltjänsten ”SMS Park” heter Inteleon AB.
En lösning som fungerar för alla

 

SMS Park skickar alltid en separat faktura vilket innebär att vem som helst använda tjänsten. Oavsett om du har ett oregistrerat kontantkort, ett företagsabonnemang eller annan typ av mobilabonnemang så kan du använda betaltjänsten utan förregistrering. Tack vare detta kan vem som helst med en mobiltelefon betala sin parkering direkt på plats.Parkera med SMS


För att parkera med SMS på en parkering som har alternativet att betala med SMS Park, så skickar du ett SMS till nummer 0700-40 40 40 med följande information:


zonkod regnummer personnummer


Zonkoden är ett nummer som står på SMS Parks dekaler och skyltar och som identifierar parkeringsplatsen. När du skickat SMS:et får du direkt tillbaka en SMS-bekräftelse på att en parkering har startats. Observera att din parkering är giltig först när du erhållit SMS-bekräftelsen.


När du är klar skickar du ett nytt SMS med ordet: avsluta


Du får då en SMS-bekräftelse som bl.a. innehåller information om vad avgiften blev. För att du inte skall glömma bort en startad parkering skickar vi påminnelser per SMS med jämna mellanrum.


Parkera med appen


SMS Parks app finns för både iPhone och Android. Med appen startar och avslutar du snabbt och enkelt din parkering. Vid start anger du en preliminär sluttid som ett skydd mot att du inte skall glömma bort att du startat en parkering. I appen kan du även se dina tidigare parkeringar. Läs mer om SMS Parks app.

 

Läs gärna mer om SMS Park och Inteleon.


  Sitemap Privacy Statement