Sök


Hem

HUR FUNGERAR EN BETALAUTOMAT?


En betalautomat finns i anslutning till en parkering där avgift ska erläggas. Det är en maskin där du som kund betalar för att få parkera. Betalautomaten skriver ut en biljett som måste placeras väl synlig i framrutan på bilen. Observera att det inte räcker med att betala, du måste även visa att du har betalat genom att placera biljetten fullt läsbar innanför framrutan.

 

Var noga med att du betalar i rätt automat, om betalning t ex sker i en automat på en närliggande parkering (som kanske även tillhör ett annat parkeringsbolag) räknas inte detta som giltig betalning. Våra automater är alltid märkta med Q-Park eller vårt tidigare företagsnamn Carpark.


Observera att en parkeringsbiljett är en värdehandling och kan skadas av yttre åverkan, såsom exempelvis laminering.

I händelse av detta eller vid förlust av biljett, ersätts inte kunden för den kostnad som detta medför.

 


Det finns två olika tillvägagångssätt att erlägga betalning. Förskottsbetalning där du i förväg betalar för den tid du ska parkera och efterskottsbetalning där du checkar in med ett betalkort och sedan checkar ut med samma betalkort.

 

Skulle du uppleva något problem med en betalautomat kan du ringa till Q-Park dygnet runt och få hjälp. Telefonnummer finns angivet på betalautomaten.

  Sitemap Privacy Statement