Sök


Hem

PARKERING MED SLÄP ELLER MC


Släp- och husvagn

Om en släpvagn sitter ihop med din bil räcker det med att det ligger en giltig biljett i framrutan på bilen. Det behövs alltså inte två biljetter.

 

Om släpvagnen står ”ensam” på en avgiftsbelagd p-plats skall biljetten placeras på fordonet. Den kan placeras antingen vid dragkroken eller på registeringsskylten. För husvagn kan biljetten dock med fördel placeras inne i husvagnens frontfönster.

 

Ansvaret för att biljetten är synlig under hela uppställningen ligger på dig som kund. Om du antecknar ditt registreringsnummer på biljetten innan du placerar den på släpet, så undviker du att någon annan kan använda biljetten i sin bil. Observera att biljetten kan försvinna ändå.

 

Observera även att vissa garage har förbud mot släpvagn. Detta är skyltat med vägmärken vid infarten. Ett fordon med släp kan du inte parkera i ett bomgarage då bommen endast släpper in ett fordon i taget.

 

MC


Biljetten placeras på din MC. Ansvaret för att biljetten är synlig under hela uppställningen ligger på dig som kund. Det finns speciella biljetthållare att köpa i handeln till din biljett. Om du antecknar ditt registreringsnummer på biljetten innan du placerar den på din MC, undviker du att någon annan kan använda din biljett. Observera att biljetten kan försvinna ändå.  Om två motorcyklar delar en ruta måste båda motorcyklarna ha varsin biljett. Flera motorcyklar kan alltså inte dela på en parkeringsruta och ”dela” på en biljett.
  Sitemap Privacy Statement