Sök


Hem

VIP-PARKERING (LPRS)


Parkering när den är som smidigast


I nedanstående anläggningar kan Q-Park erbjuda ”VIP-parkering”. Det innebär att du kan parkera bekvämare genom att betalning och/eller in- och utpassering kan ske automatiskt. I de garage som inte har bom eller stängd port är fördelen istället att du slipper hålla reda på tillstånd som ska placeras i vindrutan.


I en del garage kan endast abonnemangskunder ansluta sig och i andra kan endast besökare ansluta sig. Vi arbetar dock för att inom en snar framtid kunna göra denna tjänst tillgänglig för flera, samt i flera anläggningar. Läs mer om hur VIP-parkeringen fungerar längre ner på denna sida.


Registrera dig idag, det tar bara någon minut. Här erbjuder Q-Park "VIP-parkering" idag:


I NIAN, Gävle 

(Besökare)

Registrera dig som VIP-kund


___________________________________


I HÖTORGSGARAGET, Stockholm 

(Besökare)

Registrera dig som VIP-kund


___________________________________


I BIRGER JARLSGATAN 6, Stockholm 

(Besökare)

Registrera dig som VIP-kund


___________________________________


I OXTORGET, Stockholm 

(Besökare och abonnemangskunder)


För besökare:

Registrera dig som VIP-kund


För abonnemangskund:

Registrera dig som VIP-kund via Kundservice. 

Ring 0771-96 90 00 eller skicka e-post till hyraplats@q-park.se


Läs mer om Oxtorget


___________________________________LUNTMAKARGATAN 51, Stockholm 

(Endast abonnemangskunder)


Läs mer och skicka en bokningsförfrågan


Ändra ditt registreringsnummer (befintlig VIP-kund)Hur fungerar Q-Parks "VIP-parkering"?


Vi på Q-Park strävar alltid efter att utveckla våra betal- och inpasseringssystem för att göra parkeringen smidigare och bekvämare för våra kunder. I några av våra anläggningar kan vi nu erbjuda ”VIP-parkering” för att ge dig som kund den bästa parkeringsupplevelsen. 

 

Vi vet att parkering inte är ett självändamål - att ingen parkerar bara för att parkera. Vi vet att du som parkerar hos oss är alltid på väg någonstans och att det därför är viktigt att parkeringen fungerar bekvämt och smärtfritt.


I de anläggningar där vi kan erbjuda dig ”VIP-parkering” finns ett s.k. LPRS-system installerat. LPRS står för ”License Plate Recognition System” och innebär att systemet läser av din registreringsskylt när du kommer, samt när du lämnar anläggningen. Vi känner alltså igen dig och registrerar din ankomst automatiskt. Om du har anslutit ditt betalkort till denna tjänst behöver du aldrig mer uppsöka en betalautomat. Du kommer och går som du vill – och betalningen sköts helt automatiskt.VIP-parkering i anläggning med bomsystem


Om du nyttjar vår ”VIP-parkering” i en anläggning med bomsystem, känner systemet igen dig när du kommer. Bommen öppnas då automatiskt när du närmar dig och ditt betalkort debiteras i samband med att du lämnar anläggningen. Med andra ord behöver du inte lyfta ett finger! Glöm dock inte att ändå alltid ha ditt keycard till hands när du parkerar, det behöver du nämligen fortfarande för att ta dig in- och ut ur anläggningens gångentréer.
VIP-parkering i anläggning utan bomsystem


Om du nyttjar vår ”VIP-parkering” i en anläggning som inte har ett installerat bomsystem ska du alltid ha din inpasseringsartikel till hands vid ankomst då den kan behövas för att öppna porten. Din inpasseringsartikel kan även behövas för att du ska kunna ta dig in- och ut ur anläggningens gångentréer. 

  

Om du är ansluten till VIP-parkering behöver du dock aldrig uppsöka en betalautomat. Allt du behöver tänka på är att parkera din bil. Din ankomst registreras automatiskt och ditt kort debiteras sedan när du lämnar anläggningen – allt sker utan att du behöver lyfta ett finger. 


Om du ändå skulle vilja betala din avgift i en betalautomat så går det bra. I detta fall uppsöker du automaten innan du ska hämta din bil för utfart. Du knappar då in ditt registreringsnummer på betalautomatens ”touch screen” och följer instruktionerna för att betala. Därefter är det bara att hämta din bil och köra ut.Hur hanteras mina personuppgifter?


Syftet med registreringen och behandlingen av dina uppgifter är att vi vill underlätta för dig som kund genom att erbjuda en förenklad betalningslösning. 


Du har alltid rätt att avregistrera dig, radera dina uppgifter eller ändra dina uppgifter. Du har även möjlighet att få inblick i de insamlade uppgifterna och har rätt att kostnadsfritt, en gång per år, få ut information gällande alla dina kunduppgifter.


Vill du ändra någon uppgift eller avregistrera dig från tjänsten? Kontakta då Q-Parks kundservice på 0771- 96 90 00 eller via kundservice@q-park.seVälkommen till en bekvämare vardag!
    Sitemap Privacy Statement