Välkommen till Q-Park

Vanliga frågor

Det finns många funderingar om Q-Park och parkering. Här finns svar på vanliga frågor. Har du övriga frågor hjälper Q-Parks Kundservice till. Du når oss på telefon 0771-96 90 00.Läs mer om parkering!
MobilPark - Betalsätt - Kontrollavgifter - OnlineSales

MobilPark

Betalsätt

 • När du väljer att betala med pappersavi debiteras du som är privatkund 50 kronor i fakturaavgift. Företagskunder berörs inte av fakturaavgiften. Du kan undvika fakturaavgiften genom att välja något av följande alternativ:

  E-faktura

  Med e-faktura får du hyresavin elektroniskt, direkt till din Internetbank. E-fakturan är en elektronisk kopia av pappersavin. E-fakturan kontrollerar och godkänner du direkt i Internetbanken. Du anmäler att du vill ha e-faktura på din Internetbank. Q-Park är listat som ett av de företag som tillhandahåller e-faktura. Observera att det måste vara den som står som Fakturamottagare som även betalar e-fakturan. Byter du bank ansvarar du själv för att anmäla dig för e-faktura på nytt hos din nya bank.


  Autogiro

  Autogiro är enkelt och tryggt sätt att betala hyresavier. Efter att du har startat betalningen via autogiro betalas hyresavierna automatiskt. Anmäl dig till tjänsten:

  • Lämna ett elektroniskt medgivande via din Internetbank. Ingen underskrift behövs då du identifierar dig genom att använda bankens inloggningssystem.

    • Ja, du kan betala med e-faktura när du inte vill ha en pappersavi hemskickad med posten. Anmäl att du vill ha e-faktura i formuläret hos din Internetbank. Q-Park är listat som ett av de företag som tillhandahåller e-faktura. 
 • I de flesta av våra parkeringsanläggningar kan du betala med betalkort, men det finns fortfarande ett fåtal anläggningar där detta inte är möjligt. Vi tar emot de flesta betalkort som används i Sverige. På våra betalautomater och på parkeringarnas respektive sida finns symboler för de betalkort som accepteras på de respektive parkeringsanläggningarna. 


 • Ja, autogiro är enkelt och tryggt sätt att betala hyresavier. Din betalning överförs automatiskt från ditt konto på hyresavins förfallodag.  Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på ditt konto senast vardagen före förfallodagen. Läs mer här om hur du anmäler dig.


 • Förskottsbetalning betyder att du betalar för den tid som du uppskattar att du ska parkera redan vid ankomst. Läs mer om förskottsbetalning i parkeringsguiden. • Efterskottsbetalning innebär att du bara betalar för den tiden du parkerar. Du checkar in när du kommer till parkeringsanläggningen, checkar ut och betalar när du lämnar den. Läs mer om efterskottsbetalning i parkeringsguiden.


Kontrollavgifter

 • Om du inte betalar kontrollavgiften skickas en påminnelse som måste betalas inom 10 dagar från utskriftsdatum. Om inte heller påminnelsen betalas överlämnas ärendet till Handels- och juristinkasso, som skickar ett inkassokrav. I samband med det påförs en avgift om 180 kronor. Om inte heller inkassokravet leder till betalning överlämnas ärendet till Kronofogden för ansökan om betalningsföreläggande. I samband med detta tillkommer en avgift om 640 kr. 
    • För att överklaga en kontrollavgift, kontakta oss så snart som möjligt. Överklagan ska alltid ske skriftligt och enklast gör du detta via vårt formulär Överklagan - Kontrollavgift. Uppgifter som alltid måste finnas med i din överklagan är:

  • OCR-nummer
  • fordonets registreringsnummer
  • namnet på den som överklagar
  • skriftlig motivering på överklagan.

   

  Bifoga också kopior på handlingar som du vill åberopa.

   

   

OnlineSales

Parkeringsguiden

Parkeringsguiden

Please wait

Betalningsalternativ E-handel
Maestro
MasterCard
Visa